Confidenţialitate

Noi proteste în Iran faţă de doborârea avionului de pasageri ucrainean

Manifestanții s-au strâns și aseară la Teheran și în alte orașe din Iran pentru a protesta faţă de doborârea avionului ucrainean, fiind a treia zi consecutivă de demonstrații antiguvernamentale, relatează Reuters.

O imagine completă a protestelor din Iran este dificil de obținut din cauza restricțiilor care vizează mass-media și rețelele de socializare din această țară. Însă, înregistrări postate pe internet arată zeci, posibil sute, de protestatari care au ieșit pe străzile Teheranului, dar și la Isfahan, al treilea cel mai populat oraș din Iran.

Înregistrările arată studenți scandând sloganuri împotriva liderilor regimului teocratic din Iran.

Imaginile și înregistrările de la protestele anterioare au arătat persoane rănite și bălți de sânge, iar pe fundal se pot auzi focuri de armă, deși Poliția Teheranului neagă că ar fi deschis focul.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.