Confidenţialitate

Armata iraniană confirmă că a doborât avionul ucrainean

Armata iraniană confirmă că a doborât avionul ucrainean, cu 176 de persoane la bord.

Informația este confirmată de la Teheran printr-un comunicat de presă. Documentul precizează că este vorba de o eroare umană.

De asemenea, Armata anunță că cei responsabili pentru prăbușirea aeronavei vor fi trași la răspundere.

„O zi tristă. Concluziile preliminare ale anchetei interne a forțelor armate: eroarea umană la momentul crizei generate de aventurismul SUA a dus la dezastru. Profundele noastre regrete, scuze și condoleanțe merg către poporul nostru, către familiile tuturor victimelor și către toate celelalte popoare afectate”, scrie Javad Zarif, ministrul de externe al Iranului, într-un mesaj pe Twitter.

Anunțul vine în contextul în care autoritățile iraniene au respins în repetate rânduri în ultimele zile acuzațiile potrivit cărora avionul a fost lovit de o rachetă iraniană și s-a prăbușit din această cauză.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Avionul Boeing 737-800 aparținea companiei Ukraine International Airlines. Aeronava decolase la ora locală 5:12 de pe aeroportul din Teheran către Kiev.

După doar două minute, 5:14, timp în care ajunsese la altitudinea de 2.415 metri, s-a prăbușit la aproximativ 10 kilometri de locul de unde plecase. Piloţii avionului nu au transmis niciun semnal SOS.