Confidenţialitate

Noi proteste de solidaritate cu victimele de la Caracal

În București și în alte orașe ale țării s-au desfășurat, duminică, noi proteste de solidaritate cu cele două fete ucise de un tinichigiu la Caracal.

Manifestanții denunță, totodată, modul în care au intervenit autoritățile.

Manifestații de o amploare mai mare au avut loc sâmbătă, în urma unor apeluri mobilizatoare postate pe rețelele de socializare.

În timpul protestului din Capitală, două dintre participante au scris cu spray negru pe zidul Ministerului de Interne mesajele “Poliţia ucide” şi “Demisia”.

Jandarmii au încercat să legitimeze mai multe persoane, moment în care cei care se mai aflau la protest le-au strigat: „Criminalii!” şi i-au huiduit. Mai apoi, jandarmii s-au retras.

La Caracal, zeci de persoane s-au adunat, și duminică, în fața casei lui Gheorghe Dincă, individul care a recunoscut că le-a ucis pe fete, cei prezenți strigând “Vrem dreptate!”.

Unii au aprins lumânări și fața porții și au adus flori, notează Mediafax.

Alexandra, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, a sunat la 112 de trei ori pentru a cere ajutor, dar intervenția a fost tardivă.

Procurorii DIICOT Craiova au întrerupt, duminică, audierea lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut că a ucis două fete. Individului i s-a făcut rău, după cum a anunțat avocatul său din oficiu Bogdan Alexandru. În timpul audierilor, ucigașul ar fi indicat locul unde le-a ucis pe Alexandra și Luiza.

Într-o declarație avută, duminică seara, la Palatul Cotroceni, șeful statului și-a exprimat „regretul profund față de tragedia de la Caracal”. Potrivit lui, „instituțiile statului nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere, curmate brutal”.

În opinia președintelui, toţi cei responsabili pentru dubla crimă de la Caracal vor trebui aspru sancţionaţi, indiferent dacă sunt de la Ministerul de Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale sau alte instituții.

Klaus Iohannis a adăugat că respinge abordarea politicianistă a Guvernului PSD-ALDE, care „ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al tragediei”.

Șeful statului a cerut coaliției parlamentare să abroge modificările legislative aduse legilor Justiţiei şi codurilor penale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anterior, premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să devanseze şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării, programată marți, şi să ia o decizie privind demiterea şefului Serviciului de Telecomunicații Speciale.  Totodată, într-o postare pe Facebook, șefa guvernului a anunțat că, duminică seara, se vor vedea primele rezultate oficiale ale anchetei aflate în curs la Caracal, ministrul de Interne, Nicolae Moga, urmând să prezinte un raport detaliat al celor întâmplate.