Noi proteste antiguvernamentale. Organizatorii anunță manifestații de amploare

Ați reușit, ne-ați unit” – deviza sub care, duminică de la ora 18:00, în mai multe orașe din țară și din străinătate sunt organizate proteste.

Zeci de organizații civice, dar și două mari confederații sindicale anunță manifestații antiguvernamentale de amploare.

Începând cu ora 18:00, protestatarii vor cere retragerea proiectului care modifică legile Justiției, respingerea în Parlament a noului Cod Fsical și demisia imediată a Guvernului.

Protestele din această seară împotriva Guvernului și a coaliției PSD-ALDE sunt organizate în București,  în zeci de orașe din țară, dar și în câteva din străinatate.

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, dar și confederațiile sindicale –Blocul Național Sindical și Cartel Alfa – au chemat oamenii în stradă, începând cu ora 18:00.

Protestarii vor cere demisia Guvernului Dragnea-Tudose și a președinților celor 2 camere – Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea – considerați vinovați pentru „actuală stare de fapt”.

Principalele nemulțumiri sunt legate de proiectul care modifică Legile Justiției – aflat în Parlament – și de aprobarea, prin ordonanță de urgență, a Codului Fiscal.

În domeniul justiției, protestatarii cred că se dorește adoptarea pe repede înainte a unor prevederi care i-ar scăpa pe politicienii cu probleme penale – printre care se numără și liderii coaliției Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

De asemenea, noul Cod Fiscal ar putea duce la scăderea salariilor de la 1 ianuarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS