Noi probleme pentru  Facebook după dezvăluirea unei note interne

Într-o notă internă –dezvăluită în spațiul onlinine,  unul din responsabilii Facebook afirma încă de acum doi ani că reţeaua socială trebuie să să crească fie şi cu preţul expunerii utilizatorilor săi la riscuri.

Nota a fost publicată de site-ul  Buzzfeed și s-a rostogolit rapid în spațiul online.

Documentul este din 2016 și îi aparține lui Andrew Bosworth, vicepreședinte Facebook.

El spunea că este bun orice lucru care permite Facebook să conecteze cât mai mulți oameni.

“Este posibil ca acest lucru să coste vieţi, prin expunerea oamenilor la hărţuire. Este posibil ca cineva să moară într-un atac terorist coordonat prin intermediul instrumentelor noastre”, a mai afirmat atunci Bosworth.

Ulterior dezvăluirilor, Bosworth s-a delimitat de documentul pe care l-a semnat acum doi ani.

La rândul său, fondatorul Facebook a subliniat că este în dezacord cu această notă internă.

Acesta l-a calificat, la solicitarea AFP, pe colaboratorul său drept un lider talentat, dar care face uneori afirmaţii provocatoare, potrivit Agerpres.

“Este unul dintre cei cu care cei de la Facebook, inclusiv eu, sunt cel mai mult în dezacord”, a precizat Zuckerberg.

“Nu ne-am gândit niciodată că scopul scuză mijloacele. Recunoaştem că a-i conecta pe oameni nu este suficient în sine. Trebuie să ne preocupăm şi să-i facem pe oameni mai apropiaţi unul de celălalt”, a subliniat fondatorul Facebook.

Noile probleme pentru rețeaua de socializare vin în plin scandal după ce s-a aflat că datele a circa 50 de milioane de utilizatori au fost folosite de societatea britanică de consultanţă Cambridge Analytica, implicată şi în campania electorală a preşedintelui american Donald Trump.

În tot acest timp,  a apărut și campania #DeleteFacebook, în cadrul căreia nume precum Tesla sau Space Exploration Technologies au ales să îşi şteargă conturile de Facebook. Și fondatorul aplicaţiei WhatsApp – deținută de Facebook, s-a alăturat mişcării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS