Confidenţialitate

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Tătaru: Și populația trebuie să fie precaută, nu doar medicii | AUDIO

Ministrul Sănătății a explicat, joi, creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă, în contextul în care au fost raportate 460 de noi infecții cu coronavirus, cel mai ridicat bilanț zilnic de după 22 aprilie.

“Îndemnăm în continuare la precauție, dar precauția n-o poate avea doar sistemul medical sau corpul medical în sine, ci trebuie s-o aibă și populația civilă.

Avem multe măsuri de relaxare și nerespectarea regulilor, în mare măsură, precum și acea bagatelizare a tot ce a fost și instigarea la nerespectare și nerecunoașterea unei pandemii”, a spus Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile discută chiar și azi în ședință de Guvern despre o eventuală relaxare suplimentară a măsurilor impuse în cadrul pandemiei. Au în vedere, spre exemplu redeschiderea restaurantelor, dar aceasta a fost pusă sub semnul întrebării în ultimele zile inclusiv de ministrul Economiei în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus.

Nelu Tătaru spune că, dacă va fi nevoie de noi restricții, acestea vor fi impuse punctual, în zonele din țară cu probleme.

“Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locație este evaluată particular, dacă vor fi niște restricții vor fi strict punctuale și locale”, a explicat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.