Confidenţialitate

Noi localități anunță restricții. Masca, obligatorie unde rata de infectare va fi mai mare de 1,5 la mia de locuitori

În timp ce România a depășit, ieri, pragul a 250.000 de contaminări de la începutul crizei sanitare, masca devine obligatorie în spațiile deschise în toate județele cu rata de infectare mai mare de 1,5 cazuri COVID-19 la mia de locuiori.

Decizia a fost luată luni seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și urmează  să fie adoptată de Guvern joi.

Până acum, preagul era de 3 infecții la mia de locuitori. Măsura se va aplica în multe zone ale țării în condițiile în care doar 10 județe mai sunt în scenariul verde cu puține infectări SARS CoV-2.

Județul Sălaj s-a menținut peste pragul de 5 cazuri de SARS CoV-2 la mia de persoane.

Orașul Zalău va fi carantinat, alături de Jibou şi Cehu Silvaniei, localităţi în care rata infectărilor depăşeşte 8 la mie.

Incidenţa cazurilor la nivelul municipiului Sibiu a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, iar Constanța a ajuns la o rată de infectare  de 3,50 la mia de locuitori, așa că municipiul trece de astăzi în scenariul roșu.

Amintim, restricțiile au fost prelungite în București pentru încă 2 săptămâni: restaurante, baruri, cafenele, săli de spectacole și de jocuri rămân închise. Școala va continua online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu