Confidenţialitate

Noi detalii în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream: Mai multe nave rusești au fost fotografiate cu 4 zile înaintea incidentelor din septembrie | AUDIO

Apar noi detalii în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream: mai multe nave rusești au fost fotografiate de armata daneză cu patru zile înaintea incidentelor din luna septembrie. În acest caz, au fost lansate numeroase acuzații de sabotaj. Occidentul a pus exploziile pe seama Rusiei, în timp ce Kremlinul susține că de vină ar fi Statele Unite și Aliații săi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 100 de fotografii ale unor nave rusești aflate în apropierea gazoductelor Nord Stream au fost surprinse de o patrulă daneză cu patru zile înainte de incidentele care au avariat conductele de gaz din Marea Baltică.

Informațiile au fost publicate pentru prima dată în presa germană. Potrivit acestei jurnaliștilor nemți, comandamentul danez al Apărării a confirmat că soldații aflați la bordul navei de patrulare Nymfen au realizat pe 22 septembrie anul trecut aproximativ 112 fotografii ale unor nave rusești aflate în preajma gazoductelor.

Patru zile mai târziu, erau descoperite mai multe scurgeri la cele două conducte de gaz, rezultate ale unor explozii.
Germania, Suedia şi Danemarca au lansat anchete asupra acestui incident și susțin că ar fi vorba despre o acțiune de sabotaj. Nu este clar cine a aruncat în aer gazoductele NordStream 1 și 2, fiind luate în calcul mai multe piste.

În principal, Occidentul acuză Rusia, iar Kremlinul acuză Statele Unite și pe aliații săi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina a primit sistemul de apărare antiaeriană US Patriot. Oleksii Reznikov, Ministrul Apărării: „Frumosul cer ucrainean devine mai sigur”