Confidenţialitate

Ediție specială: Noi declarații ale președintelui Iohannis, după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei

Șeful statului a prezidat, luni, o nouă ședință pe tema situației epidemiologice actuale.

La Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a discutat cu premierul Ludovic Orban, ministrul Internelor, Marcel Vela, cel al Sănătății, Nelu Tătaru, cel al Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Educației, Monica Anisie, alături de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

La finalul ședinței, președintele susține declarații, comentate și analizate într-o Ediție Specială Știrile Europa FM.

Bilanțul cazurilor mortale a trecut de pragul a 800 în România.

Şef al Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă a susținut că, în prezent, în România, situația se menține “riscantă” în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei de coronavirus. Data de 15 mai a fost anunțată de oficiali, în frunte cu șeful statului, ca moment de relaxare a restricțiilor impuse prin starea de urgență, instituită în contextul crizei sanitare. În ultimele zile, autoritățile au îndemnat la prudență și la respectarea izolării sociale.

Măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între ele, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Potrivit lui, șoferii mijloacelor de transport nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, iar la serviciu ar trebui luată temperatura angajaților.