Confidenţialitate

Arafat, despre viața după 15 mai: Măsurile vor fi graduale și vom vedea impactul între ele | AUDIO

Măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între ele, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit lui, șoferii mijloacelor de transport nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, iar la serviciu ar trebui luată temperatura angajaților.

Raed Arafat a precizat, la Digi 24, că măsurile sunt în analiză, dar în toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar șoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască.

Secretarul de stat consideră că și în magazine trebuie purtate măștile, iar acest lucru trebuie să devină unul care ține de educație.

„Trebuie să fie o chestie de educație, nu trebuie să vii să zici: te amendez, dacă nu porți masca”, spune Arafat.

În ce privește dezinfectantul pe bază de alcool, Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafețe necunoscute, dar la fel de bine funcționează și spălatul cu apă și săpun timp de 20 – 30 de secunde.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial”, a spus Arafat.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obișnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spații, precum muzeele.

„Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între acestea.

În ce privește deschiderea școlilor, Raed Arafat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizează în preajma datei.