Noi condamnări în dosarul transferurilor de jucători. Frații Victor și Ioan Becali și Cristi Borcea au primit între 3 și 7 ani

 Noi pedepse cu închisoarea pentru frații Ioan și Victor Becali și pentru Cristi Borcea.

Toți au fost condamnați pentru  că au mituit o judecătoare să îi scape de pedepse în dosarul transferurilor de judecători.

Cei trei au primit condamnări la închisoare între 3 și 7 ani,  iar judecătoarea care a luat mită 220.000 de euro, Geanina Terceanu a fost condamnată la 5 ani și jumătate de închisoare.

Sentințele nu sunt definitive.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Ioan Becali 7 ani şi 4 luni de închisoare – o pedeapsă contopită – pentru dare de mită.

Așadar, i-a fost anulată eliberarea condiționată din dosarul „Transferurilor” și se va întoarce după gratii, dacă și după atac, sentința va rămâne aceeași.

Tot pentru dare de mită, Victor Becali a primit o pedeapsă de 5 ani și 8 luni de închisoare – iar Cristian Borcea 7 ani și 10 luni, pedepse contopite cu diferența de executat din dosarul „Transferurilor”.

De asemenea, Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, a fost condamnată la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită.

Cum spuneam, sentințele nu sunt definitive.

Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, pe 20 noiembrie, la solicitarea DNA, care o acuza pe judecătoare că a luat 220.000 de euro mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul transferurilor de jucători.

Cazul i-a fost repartizat în februarie 2009 judecătoarei Terceanu, care în aprilie 2012, i-a achitat pe toți cei 8 inculpați, pentru că faptele nu ar fi existat.

În noiembrie 2012, decizia de achitare a fost desființată de Curtea de Apel București, care a decis condamnarea inculpaților la închisoare între trei şi opt ani, cu executare sau cu suspendare. Ulterior, instanța supremă a decis rejudecarea cauzei pentru că nu ar fi fost luate în seamă toate probele și pentru că acuzații nu au fost audiați.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, în martie 2014 au primit pedepse cu executare, alături de Ioan și Victor Becali și Cristi Borcea, Gheorghe Copos , Mihai Stoica, Gheorghe Neţoiu,  Jean Pădureanu și Gheorghe Popescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS