Noi audieri în dosarul lui Bogdan Olteanu. Deputații Dan Motreanu și Octavian Popa, chemați la DNA

Miercuri au avut loc noi audieri în dosarul lui Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale.

La sediul DNA au fost aduși deputații Dan Motreanu și Octavian Popa, de la PNL, respectiv ALDE.

Dan Motreanu a fost citat în calitate de martor, au declarat surse judiciare pentru agenția de știri Mediafax.

El este deja trimis în judecată într-un alt dosar în care e acuzat de spălare de bani.

Așa cum spuneam, la sediul DNA a ajuns și deputatul ALDE Octavian Popa.  El a ocupat, în Guvernul Tăriceanu, funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, cu rang de secretar de stat.

Am fost chemat ca martor. Nu ştiu despre ce dosar este vorba. Nu ştiu ca Olteanu să fi primit bani în vreun sediu de partid şi nici nu cred. Nu cred, pentru că domnul Vîntu… erau de notorietate legăturile domniei sale cu diverse persoane. Trebuie să fii, cum să zic eu, total neinspirat să spunem, ca să nu spun prost, să iei bani de la domnul Vîntu“, a spus Octaivian Popa, la intrarea în sediul DNA.

Deputatul a adăugat că numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării s-a făcut având în vedere activitatea sa de ONG-ist pe probleme de mediu.

Liviu Mihaiu era un personaj,  eu eram atunci comisarul general al Gărzii de Mediu. Liviu Mihaiu îşi crease o notorietate, mai mult sau mai puţin adevărată, de activist pe probleme de mediu.  Numirea domniei sale a fost generată de acest fapt. Nu ştiam despre această promovare la funcţia de guvernator al Deltei. Nu eram o persoană foarte apropiată nici de domnul Tăriceanu şi nici de Bogdan Olteanu“, a precizat Popa.

El a mai spus că nu a auzit vreodată de intervenţii şi şpagă în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu.

Orice nominalizare, inclusiv a mea, se face şi se făcea de primul ministru,  dar la propunerea ministrului Mediului. Trebuie făcută o propunere. Inclusiv în cazul meu a fost necesară o propunere. Nu am auzit vreodată nici de intervenţii şi nici despre vreo şpagă. Am privit această numire a lui Mihaiu ca urmare a imaginii foarte bune pe care el o avea ca activist de mediu, nu comentez personal, eu fiind din Tulcea… domnul Vîntu poate să spună orice“, a spus deputatul Octavian Popa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, în acest dosar, Bogdan Olteanu e bănuit că a primit 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În schimbul banilor, ar fi intervenit la premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al rezervației naturale Delta Dunării.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS