Confidenţialitate

Nicușor Dan sugerează o posibilă fraudă la numărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1

Într-o postare pe Facebook, liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicușor Dan, prezintă comparativ rezultatele obținute de candidata USB pentru Primăria Sectorului 1, în secțiile unde USB a avut reprezentanți și în secțiile de votare unde nu au existat reprezentanți USB.

“In sectorul 1 au fost 163 de sectii.

Am avut delegati in 126 de sectii. In ele Clotilde Armand a castigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / sectie pentru noi).

Nu am avut delegati in 36 de sectii. In acestea PSD a castigat cu 1755 de voturi (medie 46 voturi / sectie in defavoarea noastra).”

Nicușor Dan nu precizează dacă USB va cere renumărarea voturilor sau chiar o intervenție a procurorilor. Europa FM nu a reușit să ia legătura cu reprezentanții USB pentru clarificări.

Rezultatele exit-poll o dădeau câştigătoare, în Sectorul 1, pe Clotilde Armand, reprezentanta USB, cu 31,4% din voturi, următorul clasat fiind Daniel Tudorache. Astfel, Sectorul 1 devenea singurul din municipiul Bucureşti unde PSD nu câştiga alegerile. Nicusor Dan frauda sector 1

După centralizarea de către BEC a unui număr total de 69.764 de voturi valabil exprimate în Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) ar fi câştigător cu 21.726 de voturi reprezentând 31,14%, în timp ce Clotilde Armand a obţinut 20.050 de voturi reprezentând 28.73%.

În Sectorul 1, prezenţa la vot a fost de 36,54% din alegătorii înscrişi pe listele permanente, fiind sectorul cu cei mai mulţi votanţi prezenţi la urne.