Confidenţialitate

Nicuşor Dan cere din nou bani pentru subvenționarea prețului gigacaloriei: Nu o să mai avem bani pentru investiții | AUDIO

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cere din nou autorităților centrale să ajute primăriile cu suvenționarea prețului la termoficare.

Edilul Bucureștiului a cerut ca, de la 1 decembrie 2021, prețul plătit de locuitorii racordați la sistemul centralizat să crească la 280 de lei, TVA inclus.

Propunerea nu a primit votul USR și al PSD. Momentan, prețul plătit de bucureșteni este de 164 de lei pe gigacalorie:

„Avem subvenția la termoficare și aici am rugămintea să reflectăm asupra prețului pe care îl suportă populația, din totalul de 860 de lei, pentru a echilibra bugetul. Am făcut în urmă cu 3 luni acea propunere cu 280 pe gigacalorie. Pe de altă parte, reiterez solicitarea către autoritățile naționale de a ajuta Bucureștiul, ca și celelalte autorități locale, pentru subvenționare în parte a prețului gigacaloriei, pentru că altfel nu o să avem bani pentru investiții și alte lucruri de care Bucureștiul are nevoie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Sursa foto: Inquam Photo / George Călin

Citește și: Clujul ar putea fi primul județ cu școală online. Gradul de ocupare a paturilor pentru Covid a ajuns la 74% | AUDIO