Confidenţialitate

Nicușor Dan, audiat la DNA în legătură cu o plângere penală pe care a depus-o în 2019 | AUDIO

În această plângere, Nicușor Dan acuza ilegalități privind Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3. Edilul susține că zeci de hectare de teren au fost transformate, ilegal, din spații verzi în spațiu construibil.

În urmă cu 2 ani, pe când era vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan a depus la DNA o plângere în care sesiza că PUZ-ul pentru sectorul 3 – Planul Urbanistic Zonal – încalcă mai multe prevederi legale, dar și dreptul bucureștenilor la un mediu sănătos.

Primarul general al Capitalei susține că, în cazul a zeci de hectare de teren, a fost schimbată destinația acestora din spațiu verde în spațiu construibil, ceea ce ar însemna un folos necuvenit de aproape 300 de milioane de euro pentru proprietari:

„Eu vin aici în calitate de martor, am spus că PUZ-urile de sector sunt cele mai mari furăciuni care s-au întâmplat în istoria noastră. Dispar spații verzi, în condițiile în care noi avem o problemă mare de poluarea aerului (…) și pentru că apare fenomenul de blocuri între case, în condițiile în care Bucureștiul e deja un oraș supraaglomerat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe pagina sa de facebook, Nicușor Dan a scris că printre persoanele pe care le consideră vinovate de această situație se află fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, dar și fostul arhitect-șef al Bucureștiului, Ștefan Dumitrașcu.

DNA a început cercetările și urmează să audieze toate părțile implicate.

După ce a preluat conducerea primăriei Capitalei, Nicușor Dan a propus suspendarea PUZ-urilor de sector timp de un an de zile, iar propunerea a fost aprobată prin votul Consiliului General.