Confidenţialitate

Nicușor Dan așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget | AUDIO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că așteaptă din partea USR PLUS propria variantă de buget, după ce, azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei București nu a vot votat de consilieri. Municipalitatea poate ajunge în incapacitate de plată din această cauză și funcționează pe baza bugetului de anul trecut.

Au fost 22 de voturi împotriva bugetului primăriei Capitalei și 17 pentru. 14 consilieri s-au abținut. Primarul general Nicușor Dan se declară total nemulțumit în condițiile în care, spune el, bugetul a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu grupurile PNL, PMP și USR PLUS.

”Sunt uluit. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Au discutat între ele, pe această propunere de buget încă de acum șase săptămâni, și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente, nu se poate așa ceva.”

Încă de la începutul şedinţei consiliului general, reprezentanţii USR PLUS au anunțat că nu susțin bugetul.

”Imediat ce bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, USR PLUS îl va vota. Doar dacă aceste standarde vor fi îndeplinite”.

Consilierii USR PLUS au contestat şi faptul că Nicușor Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu dreptul de semnătură privind spitalele din subordinea Primăriei.  PNL şi-a arătat susţinerea faţă de primarul general al Capitalei. Când s-a trecut la vot însă, după 3 ore de dezbateri, proiectul a picat.

”Din păcate, bugetul Municipiului București nu a fost adoptat”.

Nicușor Dan spune că vrea să se așeze din nou la masa negocierilor cu partidele din consiliul general și așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș