Confidenţialitate

Nicușor Dan a făcut plângere penală la DNA față de un prejudiciu la Administrația Cimitirelor în timpul mandatului Gabrielei Firea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut plângere penală la DNA pentru un presupus prejudiciu de milioane de euro la administrația cimitirelor din București în mandatul Gabrielei Firea.

Nicușor Dan a invocat o ”schemă infracțională”, pe care a denumit-o ”cinică” într-un mesaj distribuit pe Facebook.

Primarul Nicușor Dan a anunțat că a făcut plângere la DNA, însă spune că nu poate oferi mai multe detalii, ținând cont de de faptul că sunt implicate mai multe instituții publice.

Fostul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a înființat în urmă cu 3 ani o companie municipală pentru cimitire, care a dublat practic activitatea Administrației Cimitirelor – o direcție din cadrul Primăriei Generale. Fiecare din cele două societăți gestiona un buget anual de câteva milioane de euro.

Libertatea a publicat anul trecut o investigație care arată că doar în 2019, Compania Municipală Cimitire București a înregistrat pierderi de 10 milioane de lei.

Compania înființată de Firea era condusă de șefi fără nici nicio pregătire în domeniu: o asistentă medicală, o fostă casieră, un arhidiacon, un lăcătuș mecanic, o profesoară de istorie și religie.

  • Sonia Teodoriu

Foto: INQUAM, Octav Ganea