Confidenţialitate

Nicușor Dan a depus o plângere penală la DNA. Reclamă că statutul terenului din curtea sediului central al PNL a a fost schimbat ilegal | AUDIO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, explică de ce a sesizat DNA ul în cazul unei construcții din cartierul bucureștean Primăverii, ridicată pe spațiul verde deși legea interzice așa ceva.

Nicușor Dan a depus o plângere penală în care a reclamat că, în acest caz, statutul terenului a fost schimbat ilegal printr-un plan urbanistic zonal, din Sectorul 1.

Sunt și alte situații similare, mai spune primarul Capitalei, pe Bulevardul Kiseleff, tot într-o zonă scumpă, dar și pe Aleea Modrogan, de asemenea, într-o zonă centrală, în curtea sediului central al PNL:

„Ce-am spus eu la DNA? Am spus că valoarea terenului a crescut cu cel puțin 3 milioane de euro, adică un proprietar avea un teren cu o valoare relativ redusă fiind spațiu verde și deodată, din niște hârtii care s-au făcut, i-a crescut valoarea cu 3 milioane de euro. Asta înseamnă în opinia mea abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru altul. Nu am probe, dar ce pot eu să spun e că un proprietar avea un teren cu o valoare, după ce s-au semnat niște hârtii, valoarea aceea a crescut cu cel puțin 3 milioane de euro. Asta înseamnă folos necuvenit pentru altul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Nicușor Dan

Citește și: PNL nu îi retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, dar nemulțumirile rămân. „Vine iarna, nu putem să lăsăm Primăria fără majoritate”, spune Ciprian Ciucu | AUDIO