Nicușor Constantinescu, arestat

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis procurorilor DNA, care ceruseră arestarea preventivă a lui Nicusor Constantinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal.

Fostul președinte al Consiliului judetean Constanța a fost acuzat că se sustrage judecății, pentru că nu s-a prezentat la nici un termen pînă acum susținând că e bolnav și nu se poate deplasa. El a plecat de mai multe ori din sanatoriul în care era internat pentru a-și rezolva diverse probleme personale, inclusiv pentru a petrece la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății. De altfel, Constantinescu a fost ridicat de jandarmi de la Spitalul Județean Constanța și adus la Curtea de Apel.

Ședința de judecată –care a durat 4 ore- a fost suspendată de mai multe ori pentru a-i fi luată tensiunea.

La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu, deoarece în perioada 2009 – noiembrie 2013 nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Preşedintelui CJ Constanţa i-a mai fost interzis să îşi exercite dreptul de a ocupa o funcţie publică și dreptul de a fi ales timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Condamnarea nu este însă definitivă, un nou termen fiind stabilit pentru data de 31 mai.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS