Confidenţialitate

Nicolae Ciucă: Nivelul relațiilor diplomatice cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri al ambasadei noastre la Viena | AUDIO

Relațiile diplomatice dintre România și Austria au fost afectate considerabil, după votul Vienei împotriva aderării țării noastre la Schengen, spune premierul Nicolae Ciucă. Și premierul anunță chemarea ambasadorului român din Viena, Emil Hurezeanu. „Pentru consultări”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A fost chemat ambasadorul nostru la Viena pentru consultări și în atare condiții nivelul relațiilor diplomatice va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri al ambasadei noastre la Viena. În continuare, așa cum am discutat cu președintele României, așa cum am discutat în această dimineață cu președintele Partidului Social Democrat, vom continua toate demersurile pentru aderarea la Spațiul Schengen”, a spus Nicolae Ciucă.

Vă reamintesc, Ministerul de Externe preciza într-un comunicat de presă că decizia de chemare a ambasadorului român în țară este un „gest politic” menit să arate poziția României după votul de ieri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Nicolae Ciucă, despre decuplarea de Bulgaria: „Analizăm demersul”