Confidenţialitate

Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită | AUDIO

Nicolae Bănicioiu, fost ministru PSD al Sănătății dar și al Sporturilor, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită, fapte petrecute în perioada cât a condus cele două ministere.

Procurorii anticorupție spun că acesta ar fi luat peste 3 milioane de lei mită pentru a ține în funcții directorii mai multor spitale.

Aproape 1,3 milioane de lei ar fi fost mita pe care Nicolae Bănicioiu ar fi primit-o pe când era ministru al Tineretului și Sporturilor, între decembrie 2012 – aprilie 2015.

Banii ar fi venit de la doi oameni de afaceri, care sunt martori în dosar și care comercializau bunuri către spitale publice.

Bănicioiu i-ar fi asigurat că va vorbi cu ministrul Sănătății de la acea vreme ( Eugen Nicolăescu ) pentru a menține managerii din cinci spitale din București și Ilfov, subordonate Ministerului Sănătății. Iar când a devenit ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu a primit peste 1,8 milioane de lei mită tot pentru a menține managerii celor cinci spitale în funcții dar și pentru a facilita spitalelor achiziția de echipamente de la firmele celor doi oameni de afaceri.

Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată în stare de libertate iar procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unui apartament din Spania și sumelor de bani din conturile pe care fostul ministru le are.

În acest dosar este trimisă în judecată și o altă persoană, mai spun procurorii DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Marian Neacșu, fost secretar general al PSD și condamnat penal, urmează să fie numit secretar general al Guvernului Ciucă