Confidenţialitate

Marian Neacșu, fost secretar general al PSD și condamnat penal, urmează să fie numit secretar general al Guvernului Ciucă

Marian Neacșu urmează să fie numit în funcția de secretar general al Guvernului Ciucă din partea PSD. Neacșu a fost secretarul general al PSD în vremea lui Liviu Dragnea și are la activ o condamnare penală.

Marian Neacșu urmează să fie numit în funcția de secretar general al guvernului joi sau vineri.

Funcția revine celor de la PSD, conform negocierilor cu liberalii, iar Marcel Ciolacu a confirmat că îl susține pe Neacșu în ciuda condamnării penale la șase luni de închisoare cu suspendare, pe care a primit-o în 2016 pentru că și-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar.

Condamnarea l-a împiedicat pe Neacșu să mai candideze pentru un mandat de parlamentar în 2016.

Până în 2018, Marian Neacșu a fost secretarul general al PSD, dar a fost exclus din partid după ce a semnat o scrisoare în care îi cerea lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate de la conducerea partidului.

Ulterior, Neacșu s-a înscris în Pro România, partidul lui Victor Ponta, dar în 2019 a fost numit vicepreședinte ANRE cu sprijinul PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a susținut că Neacșu nu are în prezent cazier, condamnarea din 2016 fiind depășită juridic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristian Citre

Sursa foto: Facebook/Marian Neacșu

Citește și: Laura Vicol, avocata unor clanuri de interlopi din Capitală, aleasă de noul guvern drept președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților | AUDIO