Confidenţialitate

Nicio localitate din Delta Dunării nu are cabinet stomatologic. Oamenii sunt nevoiți să meargă la Tulcea | AUDIO

Nicio localitate din Delta Dunării nu are cabinet stomatologic. Dacă au probleme stomatologice, locuitorii din așezările înconjurate de ape sunt nevoiți să ajungă la Tulcea. Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, nici medicii de familie nu prea își deschid cabinete în Delta Dunării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu numai în Delta Dunării lipsesc medicii stomatologi ci și în zona terestră a județului Tulcea. Doar 35 de medici stomatologi sunt înregistrați în județ, spune directorul Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Eugenia Vasile:

În Delta Dunării, niciunul. În zona terestră, pe rural, 11 și 24 în orașe. Unul în orașul Măcin și 23 în municipiul Tulcea”, explică Eugenia Vasile.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Unul dintre motivele care explică lipsa stomatologilor din Delta Dunării ar putea fi plafonul acordat acestora de către Casa de Asigurări de Sănătate

„Medicul stomatolog în relație cu Casa primește un plafon de 6000 de lei pe lună cu condiția să fie trei ore zilnic, la program. Probabil că această sumă nu este suficientă pentru a asigura cheltuielile”, mai spune Eugenia Vasile.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Oamenii din Delta Dunării duc lipsă și de medici de familie

Chiar dacă beneficiază de venituri mai mari decât stomatologii, nici medicii de familie nu prea sunt atrași de Delta Dunării, constată directorul CAS Tulcea, Eugenia Vasile: „Nu sunt atrași de zona noastră, mai ales în mijlocul apelor, unde viața nu este foarte simplă”.

Așa că, dacă au probleme stomatologice, oamenii Deltei sunt nevoiți să vină, cu ambarcațiunile, la Tulcea.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Citește și: Primul transport cu elicopterul de pe heliportul Spitalului Județean Bacău. Pacientul a ajuns în 20 de minute la Iași | VIDEO