Neymar a semnat oficial cel mai scump transfer din istoria fotbalului

S-a oficializat cel mai scump transfer din istoria fotbalului – Neymar nu mai este jucător lui FC Barcelona. Catalanii au anunțat pe site-ul oficial că Paris Saint-Germain i-a plătit clauza de reziliere a contractului, care se ridică la 222 de milioane de euro – mai mult decât dublul recordului precedent: Paul Pogba de la Juventus Torino la Manchester United, cu 105 milioane.

FC Barcelona a precizat însă că înțelegerea a fost „ruptă unilateral și fără motiv”.

Neymar a semnat joi seară la Paris un contract pe 5 sezoane, iar salariul lui anual s-ar ridica, potrivit presei franceze, la 30 de milioane de euro.

Liga Spaniolă consideră însă că acest transfer ar încălca regulamentul fair-play-ului financiar, dar se va pronunța în acest caz abia la sfârșitul lunii.

În varstă de 25 de ani Neymar are deja 52 de goluri înscrise în 77 de meciuri la naționala braziliei.

Cu cele 222 de milioane de euro plătite de șeicii arabi, patroni ai lui PSG, s-ar putea cumpără 1.089 de mașini Ferrari, 94 de locuințe în cea mai luxoasă zonă din Londra, sau s-ar putea achita salariul pe un an pentru 8.522 de asistente medicale, potrivit site-ului englez “mirror”.

Neymar este acum cel mai scump fotbalist din lume. Pe “podium” după Pogba se află Gareth Bale, adus de la Tottenham la Real Madrid pentru 101 milioane de euro, Cristiano Ronaldo – cu 94 milioane plătite tot de Real lui Manchester United și Gonzalo Higuain – cumpărat cu 90 milioane de euro de Juventus de la Napoli.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS