New York: Luminițele din tradiționalul brad din Rockefeller Center au fost aprinse

Tradiționalul brad de Crăciun instalat la Rockefeller Center, din New York este cunoscut în toată lumea și datorită filmului Singur Acasă, unde au fost filmate câteva scene.  Aprinderea luminițelor bradului este o tradiţie de peste opt decenii, un eveniment care dă startul Sărbătorilor de Iarnă şi care reuneşte mii de curioşi.

Bradul argintiu, care a fost adus din statul Pennsylvania şi are 23 de metri înălţime, a fost aprins într-o ceremonie la care au participat importante figuri din lumea muzicii.

În vârful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiţie din 2004, o stea luminoasă realizată de firma Swarovski din 25.000 de cristale şi având un diametru de 3 metri.
Luminiţele au fost aprinse la 21:00 ora locală  într-un eveniment la care au participat artişti ca Jennifer Nettles, Gwen Stefani şi The Tenors și prezentatori cunoscuţi ai postului NBC.

Bradul va rămâne aprins în fiecare seară până în data de 7 ianuarie, însă de Crăciun va rămâne aprins timp de 24 de ore. După sărbători, el va fi donat ONG ‘Habitat for Hummanity‘ pentru a se construi din lemnul său case pentru oameni defavorizaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS