Confidenţialitate

Nereguli descoperite în două mari piețe din Brașov

Echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au făcut controale care au vizat operatorii economici din Piaţa Astra şi Complexul Brintex din Braşov.

Inspectorii au găsit mai multe nereguli legate de depozitarea produselor alimentare. Astfel, produsele alimentare erau depozitate sau expuse la vânzare în condiţii improprii, pe rafturi cu rugină sau erau folosite straturi de hârtie pe care s-au dezvoltat colonii de mucegai.

De asemenea, erau comercializate produse alimentare cărora le-a fost schimbată starea termică (produse lactate depozitate în afara spaţiului frigorific) sau produse alimentare fără elemente de identificare pe etichetă. Totodată, erau vândute dulciuri vrac fără menţionarea datei de expirare şi a ingredientelor alergene.

Echipele de control au mai constatat că erau vândute jucării care nu aveau elemente de informare şi caracterizare referitoare la model, lot, producător/importator, lipseau avertizările, nu era trecută vârsta pentru care sunt recomandate jucăriile şi eventualele riscuri pe care le prezintă acestea, pe etichetele de produs, lipsea traducerea în limba română a etichetei, iar preţul nu era afişat în mod vizibil.

Comisarii ANCP au controlat 19 operatori economici, cărora le-au fost aplicate 7 amenzi contravenţionale, în valoare de 42.000 de lei, şi 4 avertismente.