Confidenţialitate

Nelu Tătaru: Vârful valului 4 al epidemiei de coronavirus va fi atins, la noi în țară, peste 2- 3 săptămâni | AUDIO

Proaspăt numit consilier onorific al premierului Citu, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că vârful valului 4 al epidemiei de coronavirus va fi atins, la noi în țară, peste 2 sau 3 săptămâni.

El face apel la cei care nu s-au vaccinat până acum, să se imunizeze:

Avem 4298 de cazuri internate în spital, dintre care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% din decese sunt din cei nevaccinați, 3% sunt din cei vaccinați incomplet. Cred că dacă ne mai furăm și căciula cu niște green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se așteaptă un vârf al acestui val spre sfârșitul lunii, începutul lunii octombrie“, a precizat Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultima zi, în România s-au înregistrat peste 2500 de noi cazuri şi 41 de oameni au murit.

La ATI sunt internați aproape 550 de bolnavi,  5 dintre ei sunt copii, iar în spitale sunt internați acum aproape 4.300 de bolnavi Covid, mai mulți decât prognoza INSP că vom avea abia la sfârșitul acestei luni.

Nelu Tătaru crede că abia anul viitor vom scăpa de pandemie, dar că primul an de normalitate va fi 2023.

Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată, în următorii ani, într-o boală sezonieră, cu un vaccin anual, la fel ca și gripa și o vom putea gestiona. Trebuie să știm că încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieșire din pandemie și de-abia în 2023 să ne așteptăm la un an normal.

Până ieșim din pandemie, eu sunt adeptul menținerii normelor- distanțare, dezinfectanți, mască- atât în locurile aglomerate, în interior, cât și ân spațiile în publice, în stații, stații de metrou, acolo unde avem aglomerări umane.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.