Confidenţialitate

Nelu Tătaru spune că, în 3-4 săptămâni, vom vedea o scădere a cazurilor COVID, dacă se respectă măsurile | AUDIO

Abia în 3-4 săptămâni de la impunerea unor restricții vom putea vedea o scădere a numărului de infecții COVID-19, spune la Europa FM ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Iar asta doar dacă populația va respecta regulile impuse.

Declarația a fost făcută în emisiunea Deșteptarea, după ce ieri în România s-a înregistrat un record de aproape 4.900 de cazuri de coronavirus.

„În măsura în care fiecare dintre noi vom respecta niște reguli, putem vedea o scădere a numărului de cazuri noi și o raportare la o pantă descendentă. În măsura în care credem că acest an este la fel ca ceilalți ani și vom merge în continuare negativând niște lucruri, vom merge pe o creștere accentuată”, a spus Nelu Tătaru la Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Mortalitatea în România, pe fondul infecției cu virusul SARS CoV-2 e mai mare decât în alte state europene pentru că la noi sunt mai mulți pacienți cu boli cronice care pot duce la forme complicate de COVID 19, mai spune Nelu Tătaru.

„În majoritatea, în 95-97% dintre cei cu comorbidități, evaluările noastre ne-au arătat că tot ce înseamnă boală cronică decompensată, începând cu hipertensiunea, diabetul, obezitatea și tot ce înseamnă insuficiențe cardiace sau respiratorii cronice, sunt cele care dau și duc către un final nefericit”, susține ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Care sunt cauzele creșterii numărului de infecții în ultima perioadă?

Nelu Tătaru: „Evaluările noastre în septembrie și octombrie ne-au arătat că cele mai multe focare le găsim în aceste centre de bătrâni sau copii, în activități economice, în spitale, dar momentul infectării îl găsim în transportul în comun, în evenimente private, prin nerespectarea unor reguli, de acolo se pleacă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.