Confidenţialitate

Nelu Tătaru: ”Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii”

Într-un interviu pentru Digi 24, ministrul Nelu Tătaru a declarat că la începerea anului școlar ”rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii”.

”Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască.

Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ.

În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, într-un interviu pentru postul de televiziune Digi 24.