Confidenţialitate

Nelu Tătaru: ”Prelungirea unei stări de alertă e aproape iminentă”

Invitat la postul B1TV, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că ”prelungirea unei stări de alertă e aproape iminentă”.

Întrebat dacă nu scade numărul infectărilor, ba chiar creștem, se poate reveni la restricții sau la stare de urgență pentru unele focare, ministrul spune că ”în acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție, poate un 700, cu alternanță, dar prelungirea unei stări de alertă e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care eram pregătiți de la 1 iulie pentru noi măsuri de relaxare, dar nu mai e cazul”.

Întrebat despre noi măsuri de relaxare în România, Nelu Tătaru a subliniat că ”Măsurile de relaxare depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli” și a atras atenția că ”e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient în izolare își consumă boala.

Nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Dacă nu acceptăm, mergem la acele distracții la mare, fără distanțare, fără măști”.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, alte 413 infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 32.948 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, sunt 21.692 pacienți vindecați.

Numărul deceselor a urcat la 1.901, cu 17 mai multe față de duminică.