Confidenţialitate

Neînțelegeri între mai-marii PSD: unii lideri îl contestă pe Liviu Dragnea, premierul le dă dreptate

Scandal în PSD, după ce președintele executiv al formațiunii, Niculae Bădălău, l-a acuzat pe liderul social democrat Liviu Dragnea că ar fi „suspendat democrația în partid”. S-a întâmplat luni, 8 ianuarie, în timpul ședinței conducerii PSD (Comitetul Executiv). Niculae Bădălău a prezentat atunci o scrisoare deschisă, în care sunt punctate erori pe care PSD le-a făcut în ultima perioadă. La rândul lor, membrii ALDE sunt îngrijorați de toată aceasta tensiune din cadrul partidului partener de coaliție.

***

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălau, a punctat o serie de erori pe care PSD le-a facut în ultima perioadă, cum ar fi demiterea propriului guvern sau decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, anunțate și apoi abandonate.

La terminarea ședinței, președintele PSD Liviu Dragnea a spus că a văzut documentul și că se va discuta asupra lui la ședința Comitetului Executiv  PSD de la sfârșitul lunii ianuarie. Așadar, începe să se întrevadă o fisură între liderii social democrați și Liviu Dragnea – observă Mihai Chirica, primarul Iașului și membru al PSD, aflat deseori în conflict cu președintele PSD în ultimul an:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Iași, la sfârșitul lunii, se va discuta despre restructurarea Guvernului. Premierul Mihai Tudose este decis sa facă schimbări în componența echipei de la Palatul Victoria.

În contextul în care s-a stabilit această reuniune de la Iași, președintele Consiliului Județean Vaslui, social democratul Dumitru Buzatu, spune că Liviu Dragnea nu poate fi tras la răspundere pentru erori făcute de Guvern și insistă că presa nu ar trebui să creeze confuzie și să lase de înțeles că Liviu Dragnea ar fi contestat de unii colegi:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, și ALDE – partenerul de coaliție al PSD – își anunță îngrijorarea față de tensiunea tot mai mare din PSD.  Surse citate presa centrală spuneau marți, 9 ianuarie, că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi-ar fi întrerupt vacanţa în urma deciziilor luate în şedinţa PSD. Aceleași surse spun că liderul ALDE ar putea să ceară marți o întâlnire de urgenţă a coliţiei de guvernare pentru a lămuri problemele.

Elena Tudor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.