Confidenţialitate

Negocierile politice între PNL, USR PLUS și UDMR pentru formarea Guvernului sunt blocate | AUDIO

Surse politice au declarat, pentru Europa FM,  că atâta vreme cât președintele PNL, Ludovic Orban nu acceptă să cedeze USR Plus funcția de președinte al Camerei Deputaților, liberalii având premierul, discuțiile nu se pot relua.

Nu este exclusă nici o intervenție a președintelui Klaus Iohannis în negocieri.

Surse politice din cadrul PLUS au precizat pentru Europa FM că miza împărțirii echitabile a celor mai înalte funcții nu ține atât de cine deține mai multă  putere, ci de “echilibru instituțional și evitarea riscului unei trădări, pe viitor, în legislativ, prin formarea altor majorități”.

Iar un membru al USR a declarat că, în ciuda faptului că Ludovic Orban ar vrea ca PNL să aibă atât funcția de premier cât și pe cea de președinte al Camerei Deputaților, ultima pentru el însuși, discuțiile se vor relua totuși cel târziu miercuri.

USR Plus așteaptă acum să vadă dacă Ludovic Orban va ceda. Dacă da, atunci se poate trece la negocierea programului de guvernare. Dacă nu, se așteaptă implicarea președintelui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, potrivit mai multor lideri PSD, PNL și URS PLUS și-au împărțit deja funcțiile mai mici din Parlament, spre nemulțumirea social-democraților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru