Confidenţialitate

Negocieri între reprezentanții taximetriștilor și oficiali ai Guvernului, după protestul acestora. Solicitările au vizat modificarea legislației care reglementează domeniul de activitate | AUDIO

Reprezentanți ai Guvernului au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu membri ai organizațiilor și structurilor din domeniul taximetriei și transportului alternativ, după ce, în aceeași zi, sute de șoferi de taxi din Constanța, Craiova, Brașov, Cluj și Timișoara au protestat în fața Parlamentului.

Cele două părți au avut un schimb de opinii privind modalitatea de reglementare a activității din domeniul taximetriei și al transportului alternativ, a precizat Guvernul într-un comunicat.

„În cadrul întrevederii, reprezentanții taximetriștilor au reliefat în principal nemulțumirile față de modul în care sunt reglementate cele două activități, respectiv cea de taximetrie și cea de transport alternativ. Ei au solicitat îmbunătățirea cadrului legal în vederea asigurării unei concurențe loiale între prestatorii de servicii, având în vedere noile provocări care apar pe fondul evoluției tehnologiei și digitalizării”, a transmis Guvernul după consultările dintre oficiali cu reprezentanți ai organizațiilor din domeniul taximetriei și al transportului alternativ.

Participanții la discuții au convenit ca, în perioada imediat următoare, să transmită Guvernului observațiile cu privire la modificarea legislației care le reglementează domeniul de activitate, iar în urma agregării observațiilor acestora, va fi stabilită o nouă întâlnire în același format, potrivit Executivului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, consilierul de stat Minel Ivașcu, precum și alți oficiali din Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sute de șoferi de taxi protestează luni în fața Parlamentului și cer fiscalizarea firmelor de transport alternativ. Dacă cerințele nu au rezolvare, aceștia amenință cu blocarea orașului | AUDIO