Confidenţialitate

Federația Națională a Polițiștilor și Personalului Contractuant din Ministerul de Interne: „Negocieri eșuate, ne pregătim de grevă generală” | AUDIO

„Negocieri eșuate, ne pregătim de grevă generală!”, acesta este mesajul Federației Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractuant din Ministerul de Interne, după o nouă întâlnire cu ministrul Lucian Bode, întâlnire la care nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Ba, mai mult – spun sindicaliștii – ministerul a renunțat la propuneri făcute anterior.

Este vorba de faptul că, la ultimele negocieri, reprezentanții ministerului nu ar fi aceptat nici propunerea de a acorda o zi liberă plătită personalului contractual (aprox. 6.300 angajați), cu ocazia zilei de naștere, deși, inițial, acceptase ca respectiva zi liberă să fie recuperată.

Vasile Zelca, președintele Federației: „Ne-am lovit de un refuz complet nejustificat. Ministerul a venit cu propunerea de o zi liberă cu recuperare și acum ne-am trezit că Ministerul nu este de acord”

„Ne-am lovit de un refuz complet nejustificat. Era propunerea Ministerului, nu a noastră. Noi ne doream o zi liberă plătită. Ministerul a venit cu propunerea de o zi liberă cu recuperare, adică îmi iau liber de ziua mea luni și vin câte două ore marți, miercuri, joi și vineri în plus la muncă pentru a recupera cele 8 ore luate libere luni. Și acum ne-am trezit că Ministerul nu este de acord. Păi, domnule, stați puin că este propunerea dumneavoastră, nu a noastră. Asta era propunerea dumneavoastră la Minister. A, nu, s-a analizat și nu”, a transmis Vasile Zelca, președintele Federației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În consecință, Federația Națională a Polițiștilor și Personalului Contractuant din Ministerul de Interne se pregătește de grevă.

Drept urmare, consecvenți principiilor noastre sindicale, Biroul Executiv al FSNPPC a decis demararea procedurii legale pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și, implicit, a grevei generale a personalului contractual, acțiune sindicală PERFECT LEGALĂ, pe care o vom pune în aplicare în cel mai scurt timp posibil, după efectuarea unor acțiuni juridice prevăzute de reglementările în vigoare – se arată în comunicatul Federației sindicale.

Vasile Zelca: „Vom declanșa inclusiv greva a acestei categorii socio-profesionale pentru că dânșii au dreptul la grevă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am intrat într-un impas, într-un blocaj, din care probabil vom ieși după ce se va creiona bugetul pe anul 2023 când vom relua negocierile și vom încerca să obținem pentru membrii noștri de sindicat, persoană contractuală în general. Deci vom relua negocierile, vom pune presiune în acest timp pe Minister în sensul că vom declanșa inclusiv greva a acestei categorii socio-profesionale pentru că dânșii au dreptul la grevă, spre deosebire de polițiști cărora le este interis prin lege să facă grevă”, a adăugat Vasile Zelca.

Conducerea Federației Sindicale va reveni cu detalii privind calendarul formelor de protest.

Sursa foto: SNNPC

Citește și: Piloții Lufthansa intră în grevă timp de două zile. Sute de zboruri vor fi anulate