Confidenţialitate

Necesar Spital, platforma lansată de un programator român care conectează zeci de spitale cu donatorii și furnizorii din țară

Radu Vladislav este un programator român care a lansat la începutul lunii aprilie o platformă ușor de folosit în care spitalele își listează necesarul de echipament iar donatorii sau furnizorii pot intra direct în legătură cu spitalele și să le livreze cât mai rapid echipamentul necesar.

Platforma este accesibilă la adresa https://necesarspital.sharetribe.com.

”Am creat platforma ca să rezolv o problemă de actualitate. Pe de-o parte, în unele dintre spitalele desemnate să trateze pacienți COVID-19 nu există destule echipamente de protecție iar de cealaltă parte există pe piață furnizori și producători care au echipamente de protecție pe stoc sau pot aduce și există persoane sau organizații care vor să doneze însă nu știu cui, cât și ce să doneze.

Necesar Spital este o platformă gratuita, non-profit care pune în legătură directă spitalele cu furnizorii și donatorii de echipamente de protecție COVID-19.

Scopul platformei este să înlesnească contactul, comunicarea și tranziția de stocuri de echipamente de protecție între furnizori/donatori și spitale” explică Radu Vladislav pentru Europa FM.

Platforma a fost lansată pe data de 1 aprilie iar până acum s-au înscris 24 de spitale și aproximativ 50 de furnizori și donatori de echipamente.

”Administratorii de spitale trebuie să-și facă un cont și să-și listeze necesarul urgent de echipement de protecție. Aceștia vor fi contactați direct prin email sau telefon de către furnizori și donatori

Furnizorii trebuie să-și facă un cont pe platformă și să contacteze spitalele cu ofertele sau donațiile lor. Aceștia pot crea propriile listări în care să-și expună produsele pe care le furnizează, cu specificații, cantități și prețuri.

De asemenea am creat o secțiune de donații în care promovăm asociații pe care noi le considerăm serioase și care strâng donații în bani pentru dotarea spitalelor cu echipamente COVID-19”, precizează Radu Vladislav, creatorul platformei https://necesarspital.sharetribe.com.

Programatorul Radu Vladislav a mai lansat în urmă cu doi ani și platforma Stuffz, în care persoanele din aceeași comunitate pot să îți folosescă gadgeturile în comun.

X