NEAMȚ: Măsuri de caniculă

Judeţul Neamţ a primit averitzari de cod galben şi cod portocaliu de caniculă pentru zilele următoare , iar în şedinţa CJSU s-au dispus şi măsuri suplimentare faţă de cele care se iau de obicei în astfel de situaţii.
De exemplu, în cîteva localităţi unde se fac lucrări de extindere a reţelelor de canalizare şi apă este sistată, s-a dispus întreruperea lucrărilor pînă săptămînă viitoare, astfel încît populaţia san u rămână fără apă potabilă la finalul acestei săptămîni.
O altă măsură specială este cea privind examenul de mâine din cadrul bacalaureatului, la proba de educaţie fizică şi sport, la iniţiativa subprefectului, inspectorii şcolari au făcut o solicitare către serviciul de ambulanţă să asigure cîte un echipaj medical care să asiste elevii la probele fizice.
De asemenea, va fi asigurată şi apă potabilă pentu toţi candidaţii. De asemenea, foarte probabil numărul ambulanţelor va fi suplimentat în aceste zile, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Iar inspectorii Direcţiei de sănătate publică au anunţat şi ei o serie de controale, în special în unităţile medicale în care bolnavii servesc masă, pentru a se asigura că sunt respectate nu doar serviciile medicale, ci şi condiţiile în care sunt ţinute şi servite alimentele.
Astăzi în jud Neamţ temperaturile au depăşit 32 de grade, iar pentru vineri şi sîmbătă sunt anunţate 37- 38 de grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS