NEAMȚ: Bărbat infectat cu noul coronavirus, trimis de două ori acasă

Infectat cu noul coronavirus, un bărbat din Piatra Neamț a fost trimis de două ori acasă pentru că, inițial, nu a fost încadrat ca potențial bolnav.

După ce a fost diagnosticat pozitiv, pacientul a transferat la Iași, relatează Mediafax.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a cerut celor de la DSP și IPJ Neamț să verifice cazul unui pacient pentru care nu au fost respectate protocoalele spitalicești.

Potrivit unui document transmis de prefect către cele două instituții, în spațiul public au apărut informații privind cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din Piatra-Neamț, infectat cu virusul COVID-19 care, deși de aproape 2 săptămâni prezenta simptome specifice, nu a fost încadrat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț ca potențial bolnav.

Bărbatul ar fi declarat că nu fost în contact cu nimeni confirmat cu COVID-19 și nici nu s-a aflat în vreun un spațiu intracomunitar din Europa, motiv pentru care nu a fost încadrat ca suspect.

De asemenea, externarea pacientului și transportarea acestuia la Iași nu s-au făcut în condiții corespunzătoare.

Potrivit unor surse locale, bărbatul a fost pus pe o targă și scos afară, în maieu și acoperit cu o pătură, până a fost preluat de autospeciala ISU Neamț.

„Având în vedere gravitatea situației vă solicităm să dispuneți, în regim de urgență, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul pacientului respectiv. În situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca infracțiuni (neglijență în serviciu, abuz în serviciu etc.) vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală”, se arată în documentul semnat de prefectul George Lazăr.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS