Neamț: Asociație de blocuri cere 200 de lei pentru fiecare animal de companie

Locatarii unor blocuri din Piatra Neamț au avut zilele trecute o surpriză atunci când au mers sa-și achite datoriile.

Pe lângă plata întreținerii, asociația de locatari a introdus taxa pentru deținerea unui animal de companie, pisică sau câine.

Suma percepută lunar pentru fiecare animal ținut în apartament este de 200 de lei.

„La cererea și cu aprobarea proprietarilor, pentru mizerie și pericol de boli, pentru fiecare bucată de câine sau pisică se percepe o taxa de 200 lei pe luna”.

Asta scrie în anunțul afișat pe ușile blocurilor de o asociație de locatari din cartierul Mărăței.

Așa cum era de așteptat, părerile sunt împărțite, iar oamenii refuză sa achite niște bani pentru care nu știu deocamdată dacă există o prevedere legală.

Unii susțin că taxa este bine venită și are rolul de a îi determina pe proprietarii animalelor de companie să cotizeze la curățenia și dezinfecția zonelor în care acestea își fac nevoile.

Pe de altă parte, alții sunt de părere că taxa este ilegală și, deși au fost informați de reprezentații asociației că altfel de măsuri pot fi luate dacă există un Acord comun al proprietarilor, vor cere totuși sfatul unui avocat.

Mai mult, cei nemulțumiți de situație anunță că, dacă vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar, vor cere și alte taxe, care sună oarecum a „amenzi”.

De exemplu, „taxa pentru bătutul covoarelor după ora 20″ sau „taxa pentru deschiderea ușii de acces în bloc persoanelor străine”.

Hârtia este semnată și ștampilată și conține inclusiv un tabel cu alte cheltuieli ale asociației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS