Confidenţialitate

Navele rusești au efectuat teste cu muniție de război în Marea Neagră

Nave militare ale Rusiei au efectuat, joi, teste cu muniţie reală în Marea Neagră. Manevrele au avut loc în același timp cu Exerciţiul militar “Sea Breeze” la NATO, care se desfăşoară în largul Ucrainei, cu participarea militarilor din numeroase state membre ale Alianței, între care și România.

Exerciţiul “Sea Breeze”, coordonat de Ucraina şi Statele Unite, se derulează în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia. Săptămâna trecută, Moscova a anunţat că a tras focuri de avertisment spre o navă militară britanică, în largul Crimeei.

Rusia a cerut anularea Exerciţiului “Sea Breeze”. Joi, Flota militară rusă a Mării Negre a anunţat că două nave militare ruse au utilizat muniţie reală în cursul unor exerciţii, conform agenţiei Interfax. În urmă cu două zile, Rusia a testat sistemele antiaeriene din Crimeea.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă monitorizează atent o fregată italiană care a ajuns în Marea Neagră.

Exerciţiul “Sea Breeze 2021” va dura două săptămâni, cu participarea a 5.000 de militari din state NATO şi aliate, inclusiv cu 30 de nave militare şi 40 de aeronave.