Navă cu aproape 90 de persoane la bord, interceptată în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

Un pescador pe care se aflau 87 de persoane, între care 23 de copii, a fost interceptat duminică de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre. Nava nu a răspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi efectuate verificările specifice şi s-a oprit în apropierea Portului Midia.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, nava a fost interceptată la aproximativ 14 mile marine est de Midia, în afara apelor teritoriale, navigând spre ţărmul României.

Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul a două nave aparţinând  ARSVOM (Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare).

„Nava nu a răspuns avertismentelor Poliţiei de Frontieră şi nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre ţărmul românesc. Fiind însoţită de navele Gărzii de Coastă, ambarcaţiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia”, se arată în comunicat.

Cele 87 de persoane – 48 bărbaţi, 16 femei şi 23 de copii – vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru cercetări.

Ancheta este derulată de Poliţia de Frontieră, alături de reprezentanţi ai I.J.J. Constanţa, I.P.J. Constanţa, I.S.U. Dobrogea şi Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS