NATO decide câți militari străini vor fi dislocați în România

Miniștrii Apărării ai NATO decid în această după amiază câte trupe străine vor veni în România de anul viitor pentru a spori securitatea la granița Alianței.

Deja, liderii NATO au decis să desfășoare în Polonia și în țările baltice până la 4 mii de militari.

Conducătorii acestor țări  de aici se tem de o eventuală invazie rusească care ar fi posibilă în numai câteva ore și discută despre crearea unui sistem regional de apărare aeriană.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea reuniunii miniștrilor Apărării a explicat unde vor staționa trupele Alianței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

,,Vom conveni să trimitem prin rotație, patru batalioane multinaționale în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia.

Vom decide, de asemenea, o prezență suplimentară pentru partea de sud est, cu forte terestre, construită în jurul brigăzii multinaționale din România,,.

Întrebat dacă NATO a stabilit și securizarea suplimentară a Mării Negre, secretarul general al Alianței Nord Atlantice a declarat că o decizie în acest sens urmează să fie adoptată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

,,Ne-am sporit deja prezența în Marea Neagră și mă refer la poliție aeriană, nave și  mai multe exerciții dar vrem să vedem ce mai putem face.

Am discutat deja o ofertă venită din partea României. Este vorba despre un comandament pentru o brigadă care să organizeze exerciții și să faciliteze luarea altor măsuri de asigurare.,,

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS