Confidenţialitate

NASA a publicat imaginea unei galaxii aflată la 500 de milioane de ani depărtare. Ce este Galaxia Cartwheel

NASA a publicat o altă fotografie realizată de telescopul spațial James Webb. De data aceasta este vorba despre Galaxia Cartwheel.

Galaxia Cartwheel sau Galaxia Roată de Car a fost fotografiată de telescopul spațial James Webb. În imagine mai apar și două galaxii mai mici.

NASA a publicat fotografia marți pe pagina de Facebook și a precizat că a putut fi realizată datorită funcției de infraroșu de care dispune telescopul James Webb.

NASA scrie pe site-ul său că imaginea surprinsă de telescopul James Webb arată modul în care s-a schimbat galaxia de-a lungul a miliarde de ani.

Ce este Galaxia Cartwheel

Galaxia Cartwheel, aflată la aproximativ 500 de milioane de ani-lumină depărtare, în constelația Sculptor, este o apariție rară, spune NASA.

Aspectul său este asemănător unei roți de căruță și este rezultatul unui eveniment intens – o coliziune de mare viteză între o galazie spirală mare și o galaxie mai mică.

Sursa foto: Facebook / NASA

Citește și: Cele 5 imagini realizate de telescopul James Webb, dezvăluite de NASA în cadrul unei conferințe online | FOTO