Nadia Comăneci, impresionată de ”Scurtcircuit”, invită oamenii la film – VIDEO

«Scurtcircuit» vorbește despre viața reală, despre disperare și despre speranță. Dar mai ales despre speranță. Și despre ce putem face noi ca ea să nu moară. Vă rog, pe această cale, să oferim o șansă copiilor născuți prematur! Mergeți la film!”, spune Nadia Comăneci într-un mesaj care circulă pe rețelele de socializare.

„Scurtcircuit” este un film regizat de Cătălin Saizescu și bazat pe fapte și întâmplări reale petrecute la Maternitatea Giulești, în august 2010. Pe 16 august 2010, trei nou-născuţi au murit în incendiul de la maternitatea Giuleşti. Alţi trei s-au stins la scurt timp din cauza rănilor suferite. Singura asistentă care era de serviciu în acel moment în secţia de terapie intensivă ieşise din salon pentru câteva minute. O neglijenţă care a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru acei copii.

Filmul ”Scurtcircuit” o urmărește pe Melania, o elevă de 15 ani, care rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiți și hotărăsc să dea copilul spre adopție. De aici înainte, firul intim al povestirii urmează un scenariu tulburător. Prin intermediul unui funcționar abil cele două mame găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebelușului unei familii de români stabiliți în străinătate. Hazardul lovește însă din nou. La doar o zi după nașterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebelușul este mistuit de flăcări.

Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi redirecționat de echipa filmului pentru achiziționarea de incubatoare pentru copiii născuți prematuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS