Muzeul Confucius va fi inaugurat în 2018

Un muzeu dedicat lui Confucius va expune peste 700.000 de obiecte, inclusiv documente ce provin din familia acestuia va fi inaugurat în a doua jumătate a anului 2018, au anunțat  reprezentanți ai instituției. Muzeul se află în prezent în etapa de construcție în localitatea natală a celebrului filosof chinez.

Planurile oficiale ale muzeului, au fost finalizate în urma unei întruniri a experților chinezi, organizată la începutul acestei luni în orașul Qufu din provincia Shandong, după opt ani de negocieri.

Corpul principal al muzeului din Qufu va avea un spațiu expozițional cu suprafața de 11.000 de metri pătrați, depozite care ocupă 7.000 de metri pătrați și un centru de restaurare a patrimoniului cultural, care se va întinde pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, a precizat curatorul adjunct al instituției.

Obiectele ce vor fi prezentate în acest muzeu includ peste 300.000 de documente provenind din familia lui Confucius și care datează din timpul dinastiei Ming (1368-1644) și până în 1948. Ele dezvăluie o serie de detalii despre istoria acestei familii, inclusiv din perioada feudală.

Muzeul va expune și peste 40.000 de cărți datând din perioada dinastiei Song (960-1279) și peste 8.000 de articole vestimentare și accesorii din timpul dinastiilor Ming și Qing.

Confucius (551 î.e.n. — 479 î.e.n.), educator și filosof, a pus bazele confucianismului, o școală de doctrină religioasă, filosofică și morală, care a influențat profund generațiile chineze ulterioare. El a fost, de asemenea, prima persoană din China care a înființat școli private, la cursurile cărora erau primiți elevi provenind din toate categoriile sociale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS