„Murzilka”, revista pentru copii cu cea mai îndelungată apariție

„Murzilka”, o publicație lunară de literatură și artă, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, editată de UAB „Editors Murzilka” (Rusia), este, potrivit site-ului oficial Guinness World Records, revista pentru copii cu cea mai îndelungată apariție.

Primul număr a fost publicat la 16 mai 1924 și de atunci revista a avut o existență neîntreruptă nici chiar în timpul războiului.

În total, 1.015 numere au fost realizate până la 28 decembrie 2010.

Agnia Barto, Kornei Ciukovski, S. Marșak, M. Prișvin, K. Paustovski, S. Mihalkov sau V. Berestov se regăsesc printre colaboratorii remarcabili pe care revista i-a avut de-a lungul anilor.

Imaginea publicației este Murzilka însuși, un erou galben, pufos, întotdeauna cu beretă roșie și cu fular și, de multe ori, având un aparat de fotografiat. Personajul Murzilka, atât de iubit astăzi, a fost creat în 1937. Până atunci Murzilka a fost un cățeluș obișnuit și prietenos.

Populara revistă ilustrată le oferă micilor săi cititori povești, povestiri, piese de teatru și poezii, precum și articole educative, ghicitori, jocuri, desene, sfaturi practice etc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS