Confidenţialitate

Mureş: Peste 200 metri cubi de lemne, găsită la percheziţii

Cele 37 de percheziţii ale DGA care au avut loc, miercuri, în judeţul Mureş vizează activitatea unui pădurar care ar fi tăiat ilegal copaci din pădurile statului, oferind lemne şi unui fost poliţist pentru a-l ajuta să înmatriculeze autoturisme aduse din străinătate.

Poliţiştii au găsit peste 200 metri cubi de lemne la adresele verificate, o parte acasă la poliţist, în timp ce pădurarul deţinea sume importante de bani – potrivit unor surse citate de News.ro.

Cazul este în cercetare de la sfârşitul anului trecut şi vizează presupuse afaceri ilegale cu lemne derulate de un pădurar-şef, care ar fi sustras cantităţi mari de lemne din pădurile statului.

Printre beneficiarii lemnelor s-ar fi aflat şi un agent de la SPCRPCIV Mureş, care s-a pensionat în luna martie, la câteva luni de la începerea anchetei.

Pădurarul i-ar fi oferit agentului cantităţi de lemn în schimbul înmatriculării în mod preferenţial de autotuisme aduse din străinătate.

Valoarea prejudiciului este în curs de stabilire, dar pe piaţa liberă un metru cub de lemn costă aproximativ 450 de lei, astfel că valoarea celor 200 de metri cubi de lemne ar ajunge la 90.000 de lei.

Foto – arhiva