MUREȘ: Peste 200 de arme, scoase din circuitul civil

Pe parcursul anului trecut, peste 200 de arme au fost scoase din circuitul civil, conform Inspectoratului Județean de Poliție Mureș.

21 dintre acestea au fost deţinute în mod ilegal.

„La Regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase, în 2017, 208 arme au fost scoase din circuitul civil – 99 de arme au fost ridicate în vederea confiscării pentru expirarea permisului de port armă, 21 de arme erau deţinute în mod ilegal, iar 88 de arme au fost predate pentru casare. În acelaşi interval, 1.449 bucăţi muniţie au fost ridicate în vederea confiscării, 6 persoane au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Au fost ridicate 900 kilograme de carne de vânat, 19 trofee, 3 arbalete şi un autoturism”, se arată în raportul prezentat conducerea IPJ Mureş.

De asemenea, anul trecut au fost indisponibilizate şi retrase de pe piaţă şi o serie de produse de protecţia plantelor şi au fost confiscate 120 de kilograme de obiecte pirotehnice, în valoare de 10.000 lei.

Potrivit conducerii IPJ Mureş, au fost constatate 120 de infracţiuni la regimul armelor, 28 de infracţiuni de braconaj cinegetic, 37 de infracţiuni la regimul substanţelor periculoase şi 5 infracţiuni la regimul protecţiei mediului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS