MUREȘ: Peste 20 de localități, fără curent electric

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat că în ciuda faptului că judeţul nu s-a confruntat, în aceste zile, cu fenomene meteorologice extreme, mii de consumatori rămân, zilnic, fără energie electrică.

Ultima avarie a afectat peste 20 de localităţi cu aproape 5.000 de consumatori.

„Am fost informat şi sunt informat în continuare că, din nefericire, în judeţul Mureş există numeroase întreruperi în alimentarea cu curent electric, care afectează foarte mulţi consumatori. Am ţinut în permanenţă legătura cu directorul Electrica Mureş şi mi s-a spus că sunt “cauze multiple” – căderi de copaci pe firele de curent electric de medie sau de joasă tensiune, apoi punctele de tranformare care nu mai fac faţă solicitărilor. Am promisiunea de la Electrica că acest an va fi cel mai bogat în investiţii din 1990 încoace şi sper ca aceste neajunsuri să nu se mai repete. Produc neplăceri, toţi consumatorii au nevoie de curent electric, este iarnă, iar sistemele de încălzire, indiferent că sunt pe gaz sau pe lemne, au nevoie şi de curent electric. Pe lângă acestea, toţi cetăţenii care au un contract semnat trebuie să beneficieze de servicii”, a declarat prefectul.

Prefectul consideră că, date fiind întreruperile tot mai dese în alimentarea cu energie electrică, se impune „o revizie a infrastructurii” Electrica.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS