Munții Făgăraș: Troiene de aproape 1 metru

În Munții Făgăraș vântul a viscolit zăpada și s-au format troiene care pe ajung și la 1 metru înălțime.

În aceste condiții, parcurgerea traseelor montane nu se mai poate face decât cu precauție și doar de persoane experimentate sau însoțite de profesioniști ai muntelui.

Echipamentul de iarnă este obligatoriu – transmite corespondentul Europa FM, Ana Sorescu.

În zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de aproximativ 23 cm însă în foarte multe zone, din cauza viscolului, s-au format troiene care ajung și la 1 metru înălțime.

Ca urmare, parcurgerea traseelor turistice montane din judetul Argeș,un se mai poate face decât cu precauție, folosind echipament de iarna complet: îmbrăcăminte și încălțări adecvate, bețe de schi și colțari, pentru zonele unde s-a format gheață.

Salvamont Argeș atrage atenția turiștilor să un plece la drum fără lanterne și nici dacă un sunt cunoscători ai muntelui.

De asemenea, conducătorii auto care intenționează să parcurgă Transfăgărășanul trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă, cu anvelope de zăpadă, lopată și antiderapant, deoarece suprafața carosabilului poate fi acoperită temporar de gheață. Salvamont Argeș precizează ca astfel de ninsori timpurii și de scurtă durată sunt normale pentru această perioadă a anului și deocamdată un există risc de avalanșă în Făgăraș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS