Confidenţialitate

Muniție de război care prezintă pericol de explozie, descoperită de copii într-un parc din Arad

Doi copii au descoperit într-un parc din Arad muniție din cel de-al Doilea Război Mondial. Potrivit corespondentului Europa FM Ciprian Boiţiu, zona este închisă și păzită la această oră.

25 de cartușe de infanterie și o grenadă, care prezintă pericol de explozie, au fost descoperite în parcul Europa din centrul municipiului Arad.

Inițial 2 minori au descoperit pe malul Mureșului 2 tuburi de cartușe. Au sunat la 112, iar echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad a cercetat zona și a mai descoperit 23 cartușe de infanterie de diferite calibre, dar și o grenadă de mână defensivă, care provin din cel de al II lea Război Mondial.

Grenada este îngropată jumătate în pământ, nu are cuiul de siguranță și prezintă pericol la ridicare. Așa că zona este închisă și păzită, iar ISU Arad a cerut sprijinul echipei pirotehnice de la ISU ALBA.
Piroteniștii au decis să extragă grenada din pământ cu ajutorul unui a dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m. Abia apoi se va vedea dacă aceasta va fi distrusă la fața locului sau sau va fi transportată într-un poligon de siguranță.